המאבקים היומיומיים והמצוקה הכלכלית של COVID-19 הזכירו לנו עד כמה שברירית הבריאות והיציבות הכלכלית של משפחותינו. בכל הנוגע לכספים ולרווחה אישית, החיים תמיד קודמים לכל – הראשון צריך תמיד לתמוך בשני.
במדינת ישראל הגנה על המשפחה והתלויים היא המרכיב הראשון בפוליסת ביטוח הנדרשת בקרב מבקשי הביטוח. יש צורך מיידי בשיפור המוכנות הפיננסית, הביטחון והביטחון במצב זה. אבל לעתים קרובות מדי, מבוגרים בישראל מפספסים הזדמנויות כלכליות שיכולות להועיל להם ולבני משפחתם - לא בגלל חוסר הזדמנויות, אלא בגלל חוסר הבנה ותמיכה.
צוות הביטוח ערך מחקר מעמיק על מצבן הכלכלי, האוריינות והביטחון של משפחות ישראליות. מצאנו, בין היתר, כי האזרחים
לחוסר אוריינות פיננסית יש השלכות של ממש על משפחות המתמודדות עם אובדן עבודה, משברי בריאות או מצבי חירום פיננסיים אחרים.
קיים רצון אמיתי בקרב אזרחי ותושבי מדינת ישראל לשפר את האוריינות הפיננסית שלהם, לרבות הבנתם את הביטוח הקיים גם הוא. לפיכך, על חברות הביטוח לסייע לגשר על פער הידע בין אפשרויות הביטוח הקיימות לבין המשפחות שייהנו מהן.
מוטיבציה לאוריינות פיננסית
לפי המחקר שלנו, 20% מהמבוגרים בישראל לא רוצים לקנות ביטוח כי הם לא מבינים אותו. זה לא נובע מחוסר עניין - למבוגרים בישראל יש מוטיבציה רבה מגורמים שתורמים להחלטות רכישת ביטוח. אז למה שהמבוגרים האלה יתעדפו השקעות פיננסיות אלטרנטיביות על פני פוליסות ביטוח שעשויות לספק את התמיכה שהם צריכים - שלא לדבר על שקט נפשי מתמשך?
למעשה, מבוגרים שמתכוונים לרכוש ביטוח מנסים לחקור יותר ולהבין יותר את פוליסות הביטוח הקיימות – 41% מהם שוקלים בקפידה את כל האפשרויות לפני שהם מחליטים לבחור בפוליסה ספציפית, לפי המחקר. הם נוקטים בצעדים אקטיביים לשיפור האוריינות הפיננסית שלהם על מנת להגן על משפחותיהם, אך הם נאבקים להבין את פוליסות הביטוח על ידי קריאתן. באחריות המבטחים לגשר על "פער הידע" בין מוצרי הביטוח ואילו משפחות ייהנו מהם הכי הרבה.
בריאות כלכלית מתחילה בהבנה
מבוגרים במדינת ישראל מוכנים לקנות מוצרים פיננסיים טובים יותר עבור משפחותיהם. ניתוח מעמיק יותר של התוצאות מראה כי מבוגרים בישראל סומכים בדרך כלל גם על חברות שירותים פיננסיים. אבל בעוד שמבוגרים רבים בישראל מוכנים להתחיל בחיפושים שלהם, הם נשארים מבולבלים ולעתים קרובות לא בטוחים לגבי פרטי מדיניות ספציפיים לגבי איך הם באמת יכולים לעזור למשפחותיהם. על פי הנתונים, "הערכת בחירה" היא התנהגות מרכזית בקרב המבקשים לרכוש ביטוח; עם זאת, חוסר ההיכרות הנוכחי וחוסר ההבנה הברורה של המוצרים מביאים לערך נמוך יותר של אמון בקטגוריה זו.
60% מהנשאלים אינם מבוטחים או אינם בטוחים אם הביטוח שלהם יכסה אירוע, כגון מחלה קשה או אובדן עבודה.
מבוגרים בישראל מונעים ממניעים מרכזיים שמתיישרים היטב עם פוליסות ביטוח אמינות - הרצון להגן על משפחותיהם, לשלם התחייבויות כמו חובות ולשפר את אופן ניהולם הכלכלי האישי, למשל. אבל הם היו רוצים לקבל פוליסות ביטוח שמתאימות לצרכים הייחודיים שלהם. המחקר מצא כי הם רוצים להימנע מכל הפתעות בבוא העת לחוקק פוליסות אלו, מכיוון שלעיתים קרובות הם נתפסים לא מוכנים על ידי עמלות בלתי צפויות והוצאות כיס עקב חוסר כיסוי באזורים קריטיים.
זה גורם לרוב להתאמת פוליסה לקויה לצרכים, או כיסוי ביטוחי לא מספיק בכלל. 60% מלאים מהנשאלים אינם מבוטחים או אינם בטוחים אם הביטוח שלהם יכסה אירוע, כגון מחלה קשה או אובדן עבודה. לכל הפחות, הם לא יכולים ליהנות מהשקט הנפשי שמגיע עם כיסוי הולם והבנת הפרטים שלו.
ליקויים אלו מדאיגים במיוחד בקרב נשאלים שחוו תאונת השבתה. בתוך קבוצה זו, 62% הושפעו מהעלויות הנסתרות שנמצאו בהצהרות האזהרה של פוליסות הביטוח שלהם; ו-60% מאוכזבים מפוליסות הביטוח שבבעלותם כרגע. חוסר ההבנה כבר הוביל למצוקה של ממש ולהשלכות כספיות על משפחות חלשות.
הגיע הזמן לסגור את פער הידע הפיננסי
שוב, החובה מוטלת על המוסדות הפיננסיים לגשר על פערי הידע בין מוצרי הביטוח ואיזה משקי בית ייהנו מהם הכי הרבה. עתיד הביטוח טמון בהשגת אוריינות פיננסית ומודעות לגבי פוליסות ביטוח. מדובר בהגנה בעולם האמיתי באותה מידה שמשפחות משיגות שקט נפשי באמצעות הבנה עמוקה של פוליסות ביטוח ותחושה עמוקה יותר של ביטחון כלכלי כשהן מנווטות באתגרי החיים.
ככל שיותר משפחות ישראליות יקבלו את הכיסוי הביטוחי הדרוש להם, האופטימיות הכלכלית והשקט הנפשי יהפכו לניתנים להשגה. על מנת לקבל תובנה לגבי האתגרים העומדים בפני משפחות ישראליות, כמו גם אפשרויות הסיקור והאוריינות העומדות לרשותן.